معاون وزیر و رئیس سازمان تات:
زیستبوم فناوری کشاورزی؛ پلی به سوی تحقق برنامه هفتم توسعه
_1.jpg)
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی زیستبوم فناوری کشاورزی را پلی به سوی تحقق برنامه هفتم توسعه برشمرد و تأکید کرد: ورود فناوری به همه مراحل کشاورزی از تولید بذر تا برداشت و مدیریت منابع آبی، تنها راه رسیدن به خودکفایی و پایداری در بخش کشاورزی است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تات، غلامرضا گلمحمدی معاون وزیر جهاد کشاورزی در بازدید از رویداد فناوریهای نوین کشاورزی (نت 3) اعلام کرد: این نمایشگاه با هدف ارائه ایدههای نوآورانه و فناورانه در حوزه کشاورزی و ایجاد زیستبومی برای مشارکت همه ذینفعان از بخش خصوصی، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی برگزار شده است.
وی افزود: در این رویداد، علاوه بر معرفی فناوریها و محصولات تجاری شده، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز ۱۶ قرارداد همکاری در حوزههای مختلف از جمله زیستفناوری، آفتکشها و صنایع لبنی امضا کرده است.
رئیس سازمان تات تصریح کرد: با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ظرفیتهای پارک فناوری کشاورزی توسعه یافته و برنامههای جامعی برای رفع مشکلات این شرکتها در حال اجراست؛ از جمله این حمایتها میتوان به تخصیص امکانات و زمین برای فعالیتهای تحقیقاتی اشاره کرد.
وی با اشاره به چالشهای موجود در بخش کشاورزی به ویژه ابرچالش آب و لزوم آیندهنگری در این حوزه افزود: تنها راهکار مقابله با این چالشها، ورود فناوری به بخش کشاورزی است.
معاون وزیر جهادکشاورزی بر مشارکت بخش خصوصی، دانشگاهها و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در راستای شناسایی مشکلات و ارائه راهکار برای حل آنها تاکید کرد.
وی درباره توسعه آفتکشهای زیستی و ترکیبات با منشأ طبیعی گفت: دو مرحله اصلی شامل دریافت مجوز آزمایش مزرعهای و سپس ترویج این ترکیبات در مزارع کلان در این فرآیند وجود دارد.
گلمحمدی با بیان این که اعتماد کشاورزان به این فناوریها نقش کلیدی در کاهش وابستگی به ترکیبات شیمیایی خطرناک دارد، افزود: تاکنون بیش از ۲۰ ترکیب پرخطر از چرخه مصرف حذف شده است و تلاش میکنیم فرهنگ استفاده از آفتکشهای زیستی و قارچی در میان کشاورزان گسترش یابد.
وی در پایان تأکید کرد: ورود فناوری به همه مراحل کشاورزی از تولید بذر تا برداشت و مدیریت منابع آبی، تنها راه رسیدن به خودکفایی و پایداری در بخش کشاورزی است.